Daxon ekonomi - tjäna pengar online!: Som fenixfågeln ur askan!

Som fenixfågeln ur askan!

Follow my blog with Bloglovin

Efter att jag sålt större delen av aktieportföljen för att finansiera lånet till huset som jag och min sambo bor i så är värdet i portföljen nu väldigt låg - dvs ett 20-tal Coca-cola aktier och 10st Realty Income aktier. Mer om uppoffringarnar inför husköpet kan du läsa här

Jag har läst en bok under senaste tiden som har gett mig en liten funderare kring vilka aktier jag ska ha i portföljen i framtiden. Rabatten man får via investmentbolag samt diversifiering är i författarens (och min nya) uppfattning väldigt attraktivt. 

Därför har jag tänkt fram fyra regler som jag alltid ska följa för att inte hamna i de fallgropar som jag gjort innan. De fyra reglerna följer här nedan,

1. Portföljen ska alltid viktas av mestadels investmentbolag, helst så många olika som möjligt, t.ex Kinnevik, Latour, Investor. Dessa har bevisat sig starka genom både trygga och otrygga tider.

2. Handla i större poster för att minska avgifter så mycket som det bara går. Undvik förhoppningsaktier och gå efter det du har koll på. 

3. Var inte rädd för att ha en bred portfölj med många olika företag och stirra dig inte blind på bara utdelningar.

4. Kolla igenom årsredovisningen för företaget och få en uppfattning för vilka utmaningar företaget har och få en uppfattning kring hur mycket förtroende du har på vd:n genom att läsa vd-ordet. 

Dessa tre regler kan man se som grundstenarna jag ska använda i byggandet av min nya portfölj. Har ni några fler idéer på regler som jag behöver uppmärksammas på? Kontakta mig isf via antingen en kommentar, twitter eller på min mejl genom kontaktformuläret längst ner.

Vill du veta mer? Följ mig gärna på twitter @Daxoneko för uppdateringar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Som fenixfågeln ur askan!

Follow my blog with Bloglovin Efter att jag sålt större delen av aktieportföljen för att finansiera lånet till huset som jag och min sambo...